Любопитно

Наградиха победителите в научния фестивал „Еко Шампиони“ в Хасково

Научният фестивал „Еко Шампиони“ се проведе в хасковското СУ „Св. Паисий Хилендарски“, съобщават от общината.

Той се организира от училището и Фондация ХАЛО, а своите знания в областта на екологията представиха отборите „Пластмаси“, „Уран“, „Бездомни животни“, „Сметища“ и „Дървета“. С подкрепата на преподаватели от Хасково и ментори от научните среди учениците експериментираха, създаваха различни прототипи, с които да допринесат за опазването на околната среда и борбата с климатичните промени на местно ниво.

НаградиДнес те представиха резултатите от своята работа и затрудниха публиката и журито при гласуването за определяне на носителите на наградите. Фаворит на публиката е отбор „Бездомни животни“, а на журито – отбор „Дървета“. За всички млади еколози имаше награди, които връчи кметът Станислав Дечев.

Награди„Впечатлен съм от знанията и интересите на учениците и им благодаря за това, че са активни по отношение на екологичните проблеми. Заедно можем да осъществим някои от интересните ви идеи, за да направим Хасково още по-чист и красив. Пожелавам успех на отборите на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в националния научен фестивал“, каза кметът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button