Любопитно

Изложба и юбилей събраха тракийци в Хасково

Тракийско дружество „Георги Сапунаров“ и Народно читалище „Тракия 2008“ откриха изложба на дарена и новопостъпила литература в читалищната библиотечна сбирка.

Тя е своеобразен поклон пред българското слово, част е от националната инициатива за насърчаване на четенето, каза председателят на дружеството Кирил Сараджев. Подредени са книги на патриарха на българската литература Иван Вазов, на Ботев, Каравелов, Стоян Михайловски, Йордан Йовков, Елисавета Багряна, Николай Хайтов и други родни и чуждестранни автори.

ТракийциАкцент в колекцията са и луксозните издания, посветени на 200-годишнината от рождението Георги Сава Раковски. Показани са и нови изследвания на тракийска тематика, сред които са тези на доц. Георги Митринов и на Историческия музей в Свиленград. Екземпляри от детските книги с автори Ангел Каралийчев, Елин Пелин, Валери Петров ще бъдат предоставени на българските неделни училища в Одрин и Истанбул.

Председателят на читалищното настоятелство инж. Димитрийка Христова връчи на писателката Росица Станева плакет по случай нейния личен юбилей. Популярната авторка, в чиито книги присъства тракийската тематика, бе поздравена и от Ели Видева, председател на Клуба на дейците на културата в Хасково. Музикален щрих внесе дамската певческа формация „Тракийска дъга“ с ръководител Недялка Демирева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button