Любопитно

Виртуозният цигулар Светлин Русев възхити публиката в читалище „Заря“

Блестящ концерт поднесе снощи в читалище „Заря“ Камерният оркестър на Хасково под диригентството на Цанислав Петков.

След сюитата „Дон Кихот“ от Телеман на сцената прозвуча концерт за цигулка, пиано и оркестър от Феликс Менделсон Бартолди. Харизматичният виртуоз на цигулката Светлин Русев, който има завидна международна кариера, възхити любителите на музиката с брилянтното звучене на цигулката Амати Страдивариус – 1720 г. Изключителният цигулар, солист на световни оркестри от най-висока класа, демонстрира своята отдаденост на музиката, позната на многобройни почитатели в Европа, САЩ, Латинска Америка, Азия.

КонцертНе по-малко аплодисменти събра и пианистката Гергана Несторова, известна с майсторски солови изяви, и като част от камерни ансамбли.

КонцертИзвикани на бис, двамата изпълнители възнаградиха публиката със завладяващо изпълнение на „Севдана“ от Георги Златев-Черкин – любимата творба в репертоара на проф. Недялка Симеонова.

Истински празник за душата, споделиха след концерта хасковски меломани, благодарни на шанса да слушат на живо забележителни инструменталисти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button