Спорт

Медали за леката атлетика от Балканиадата и националния шампионат

Ирен Саръбоюкова от харманлийския клуб „Хеброс“ подобри личния си рекорд в скока на височина и с резултат 1.77 метра спечели бронзов медал на Балканския шампионат за юноши и девойки в Бар, Черна гора.

На първенството в същата дисциплина участва и съотборничката й Стела Гешева, която се нареди осма с 1.64 м. Българските атлети завоюваха 8 медала с отлични резултати в метеорологични условия със силен вятър, който бе постоянен на брега на Адриатическо море, съобщават от atletikabg.com.

През уикенда на стадион „Ивайло“ във Велико Търново се проведе Националният шампионат по лека атлетика за мъже и жени. Лили Стойчева от клуб „Атлетик“ (Хасково) стана шампионка на хвърляне на копие с 45.47 м.

Божидар Саръбоюков от „Хеброс“ стана първи на скок на дължина със 7.38 м., където трети е съотборникът му Милко Гемеджиев с резултат 6.71 м. Божидар спечели среброто на скок на височина с 2.08 м., а Милко е отново трети със 195 см.

Харманлийката Григория Нанева е вицешампионка на хвърляне на диск с 36.35 м., а съотборникът й в „Хеброс“ Денис Мохсин е трети на копие с 51.74 м.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button