Спорт

Григор Димитров обърна Камерън Нори на старта в Куинс

Григор Димитров откри по впечатляващ начин кампанията си на тревни кортове, съобщават от федерацията по тенис.

Хасковлията направи обрат и победи с 6-7(2), 6-1, 6-4 третия поставен представител на домакините Камерън Нори на турнира в Куинс (Лондон). Срещата продължи точно 2 часа. Нори е финалист от миналата година в Куинс и №11 в световната ранглиста.

Първият сет мина без възможности за пробив за двамата тенисисти и така логично се стигна до тайбрек. В него Димитров загуби на три пъти подаването си и отстъпи с 2-7 точки.

Втората част мина изцяло под диктовката на Григор. Той поведе с 5-0 гейма и изравни сетовете след 6-1.

Българинът стигна първи до пробив за 3-2 в третата решителна част. При 4-3 Димитров изостана с 0-40 на собствен сервис, но с няколко страхотни отигравания поведе с 5-3. При този резултат Григор пропусна мачбол на сервис на Нори, но след това затвори мача на собствено подаване.

Във втория кръг Гришо ще играе срещу Пол Джъб (САЩ) или Ботик ван де Заудсхулп (Нидерландия). С успеха Димитров си осигури 31 215 евро и 45 точки за световната ранглиста, в която заема 22-ото място.

През 2014-а Григор триумфира в надпреварата на трева от категория ATP 500 в Куинс.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button