Спорт

Хасковлийка в Глазгоу обира златото от състезания по културизъм

Хасковлийката Моника Бузова, която живее и работи в Глазгоу, Шотландия, спечели златните медали от първите си състезания по културизъм.

Моника завърши висшето си образование в специалност Бизнес и икономика в Глазгоу и работи в най-голямата банка там. В момента учи и за диетолог.

От няколко години хасковлийката тренира във фитнеса, което вече дава резултат. Тя спечели три златни медала от турнирите в категориите бикини и фитнес модел.

ФитнесПодготовката й от януари до май е била да свали и изчисти мазнините, за да покаже мускул. „Понеже преди това съм тренирала доста години и през 2021 г. основната ми цел беше „сила“, а не „естетика“ и имаше какво да се покаже под мазнината. Повечето атлети минават през така наречения „основен период“, през който целта е да се изгради мускул, а при мен беше направо стриктна диета“, разказа за Haskovo.info Моника, която за 4 месеца е свалила 15 кг.

Фитнес„В началото не беше нещо кой знае какво като промяна в ежедневието ми. 5 тренировки на седмица и след всяка правех по 20 минути кардио. За храненето трябваше да намаля съвсем малко порциите, които обикновено си ядях, за да добавя още едно хранене“, разкрива своя режим българката.

ФитнесПостепенно кардиото се е увеличавало, а храната е намалявала. „Около 3 – 4 седмици преди състезанието мисля, че беше най-високата точка – 6 тренировки, 7 кардио сесии и за храната нямаше много голяма промяна. Но през цялото време менталната битка е много силна. Живеем в среда, където всеки от всички страни ти предлага храна. И хората не приемат за нормално да кажеш „не“ и да си извадиш Tupperware-а от чантата с ориз, пиле и зеленчуци“, допълва Моника Бузова, която се готви за нови предизвикателства и отличия.

Фитнес

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button