Спорт

Волейболистките на Любимец се окичиха със сребърните медали

Волейболен клуб „Любимец – 2010“ спечели второ място на финалното първенство по мини волейбол за момичета до 12 години, съобщават от общината.

Въпреки че бяха по-малки от опонентите си, малките състезателки се справиха отлично на игрището и доказаха, че са достойни последователки на досегашните шампионки на клуба, доволни са от клубното ръководство. Турнирът се проведе в Стара Загора, а отборът на Любимец беше в първа група заедно с тимовете на „Лудогорец“ (Разград), „Перун“ (Варна) и „Багира“ (Казанлък).

Момичетата от Любимец се наложиха над Разград и Казанлък с 2:0 гейма, над Варна с 2:1 и отстъпиха на победителя от втората група – Царево с 1:2.

За да стигнат до финали, момичетата имаха поредица от победи над своите опоненти. На 4 и 5 юни в Любимец се проведе Регионален турнир по волейбол. Любимчанки се наложиха над отборите на Димитровград и Бургас с 2:0.

„Радвам се, че момичетата завоюваха второто място, въпреки че имахме реален шанс да получим златото. Децата показаха добра игра и дисциплина, което допълнително ни помогна да се преборим с толкова сериозни противници. Има още по какво да работим, но им трябва и спортен опит“, каза треньорът Трифон Трифонов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button