Любопитно

Очакват 4 000 танцьори и гости в Хасково за фестивала „Вълшебен свят“

Около 4 000 танцьори и гости се очакват от петък до неделя в Хасково заради 17-ия международен фестивал „Вълшебен свят“, съобщи директорът на събитието и хореограф на балет „Рона“ Милена Налбантова.

Това ще е едно от най-мащабните издания на фестивала. За участие са регистрирани 77 колектива и 8 индивидуални изпълнители. В програмата са предвидени 1 200 хореографии, които ще се изиграят на три сцени. Основната ще е в читалище „Заря“. Малките танцьори до 11 години ще са в Младежкия центъра, а в събота ще се ползва и спортна зала „Дружба“. От чужбина се очакват танцьори от Гърция и Румъния.

БалетДнес пристигат първите членове на международното жури, в което са 17 специалисти. В журито от Хасково са Александър Милушев, Петя Милушева и Васко Димов.

В събота вечерта е предвидена мини гала вечер, на която ще се представят най-добрите танцьори до 11-годишна възраст. Големите награди ще бъдат раздадени след гала концерта на най-добрите в неделя вечерта.

Милена Налбантова благодари на общината и министерството на културата, които помагат за провеждането на фестивала. Получил се е поздравителен адрес от президенството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button