Регион

След жестокото нападение над дете във Въгларово започна подписка срещу кучетата

След случая с жестоко нахапаното от куче дете в хасковското село Въгларово местните хора започнаха подписка с искане животните да бъдат изселени от стопанските постройки в края на населеното място, където от години се отглеждат.

Haskovo.info припомня, че инцидентът стана във вторник. 10-годишното дете е нападнато от куче от породата азиатски вълкодав, което се отскубнало от синджира си. Момченцето е със жестоки рани с опасност за живота в болница.

През годините хората в селото са подавали множество жалби и собствениците на кучетата са били глобявани. През 2019 година животните са били регистрирани, но семейството продължило да ги отглежда в стопанските постройки край селото и завързани на дърветата наоколо. Съседите разказаха, че не са можели да минават от там спокойно заради нападения от животните.

Подписка
Собственикът на кучетата Анастас Караиванов

Сега жителите на Въгларово настояват стопанските постройки, в които се отглеждат да бъдат премахнати, а кучетата – изселени. Не искаме повече да има кучета навън, нямаме против да ги гледат, но да им осигурят помещения и клетки, от които да не могат да излизат, каза една от инициаторките на подписката. Тя ще бъде внесена в община Хасково, от където да проверят и дали част от стопанските постройки не са завзели общинска територия и не са незаконни.

Молим се детето да оживее и ще понесем каквото трябва, заяви собственикът на кучетата Анастас Караиванов. Според него нарушения в отглеждането на кучетата няма. Той заяви, че вече е махнал голяма част от тях.

Подписка

10-годишно дете е с опасност за живота след нападение от куче

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тъжно
Тъжно
16.06.2022 12:09 12:09

Много жалко за това прекрасно дете! Дано има късмет да оцелее, макар и вече с такива доживотни психичски и физически травми… :( Било е някакъв ад, касапница… :( Господ да му помага!

Анонимен
Анонимен
16.06.2022 13:04 13:04

Пак след дъжд качулка!Калпава държавност и калпви хора…здраво,право дете да стане зян…
Аман от природозащитници и беззаконие…В Балкана мечките ги нападат, тука кучета ни ръфат и пълно безхаберие………

Ваня
Ваня
17.06.2022 10:31 10:31

Мизерник.Двора му е пълен с кучета.Няма ограда.След случилото се пак си е същия.

Към тъжно
Към тъжно
17.06.2022 14:50 14:50

Кое е детенцето? Не намирам информация какво точно е станало,ухапало го е но къде? По глава,крак ,ръка ? Какво е станало ,че детето е зле?

Анонимен
Анонимен
17.06.2022 15:32 15:32
Отговор до  Към тъжно

След статията има линк към предишната новина – 10-годишно дете е с опасност за живота след нападение от куче – там има информация

Веселин
Веселин
21.06.2022 18:32 18:32

Абе тоя що не го дадат него да го изръфат кучетата???“Око за око зъб за зъб’!

Back to top button