Регион

Екип на европейска агенция посети центъра за бежанци в Харманли

Представители на Агенцията на Европейския съюз в областта на убежището проведоха тридневно посещение в България с част от екипа на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет.

По време на работната визита гостите посетиха Регистрационно-приемателния център в Харманли и се запознаха с условията за прием и настаняване на граждани на трети страни, които са в процедура за предоставяне на международна закрила.

Посещението на мултидисциплинарния екип от АЕСУ е по покана на председателя на ДАБ при МС Мариана Тошева, във връзка с нарасналия брой на лицата, търсещи временна и международна закрила. Основната роля на Агенцията на Европейския съюз в областта на убежището е да подпомага държавите от ЕС при прилагането на общата европейска система за убежище чрез предоставяне на оперативна и техническа помощ, поясняват от ДАБ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button