Хасково

Спряха временно водата по улица „Македония“ заради подмяната на водопровода

За безводие на хасковската улица „Македония“ сигнализираха читатели на Haskovo.info.

Хасковлии се жалват, че не са били уведомени предварително за спирането на водата. Отделно не могли да се свържат и с дежурния във ВиК, за да го попитат дали има авария и кога ще бъде възстановено водоподаването.

Оказа се, че водата е спряна заради започналата подмяна на водопровода по улица „Македония“. От фирмата-изпълнител съобщиха за Haskovo.info, че временно водата е спряна на цялата улица, заради подмяната на кран. Те увериха, че водоподаването ще бъде възстановено скоро.

ВодопроводОтделно движението по улицата е затворено откъм булевард „Освобождение“. Създадена е временна организация на движението, включително и за екипите на намиращата се в близост противопожарна служба.

1 250 метра е дължината на водопровода, който ще се подменя от булевард „Освобождение“ до булевард „Васил Левски“. Там има два стари водопровода, които често аварират. Предвижда се подмяна на сградните водопроводни отклонения и поставянето на спирателни кранове. Проведената обществена поръчка за избор на изпълнител е на стойност около 500 000 лв. без ДДС.

Водопровод

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Живуща в Хасково
Живуща в Хасково
18.06.2022 17:58 17:58

Живея до ул. Македония и водопроводът на улицата ми е като кавал. В година по две аварии на 70метра улица. Тротоари пропадат, основите на къщите и приземните етажи наводнени. Вода по 3,50 лв се лее под асфалта, но на никой не му пука, въпреки писма, жалби и обаждания. На нашата улица не живее бивш директор на ВиК. Сега се каните да вдигате цената на 5 лв. Е, тогава ще се видим.

Трагедия
Трагедия
19.06.2022 11:26 11:26
Отговор до  Живуща в Хасково

В и К мрежата е навсякъде трагично състояние! Крайно време е да се подмени! На ул Славянска кога? На 100 м има 15 аварии за 2-3 години

Back to top button