Регион

Ремонтират спешно канализацията на Сърница, отнесена при проливни дъждове

Обществена поръчка за неотложен авариен ремонт на част от канализацията в село Сърница обявиха от община Минерални бани.

По канализацията са нанесени щети при интензивните валежи в периода 6 – 9 юни, когато се е разляло дерето в селото. Водите са отнесли част от канализационната мрежа на Сърница с дължина 105 метра. Наноси заприщват отнесения участък, а дъждовните и обратните води наводняват къщи и стопански постройки. Нанесени са щети на частни имоти, както и на улицата в залетия район, съобщават от общината.

Съставен е доклад от общинска комисия, в който се препоръчва незабавното извършване на неотложни аварийно-възстановителни и ремонтни дейности. Работата включва възстановяване на отводнителната и канализационната мрежа, както и почистване на наносите за нормалната проводимост на дерето.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 15 200 лв. без ДДС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button