Хасково

Дискусия в Хасково за ранното развитие на децата

В понеделник Хасково ще бъде домакин на регионален форум в рамките на кампанията „Ранно учене и развитие“. Тя е част от националната инициатива „С грижа от 0 до 3“ за подобряването на майчиното и детско здраве.

Периодът до навършването на 3-годишна възраст е най-ключовият за всяко дете, казват експерти. В тези първи години въздействието на външните фактори е много силно и затова е важно децата да растат в благоприятна среда, в която да се развиват.

На срещата ще бъдат представени резултати от проведено проучване на съществуващи услуги за развитие на отговорно родителство сред уязвими семейства с деца до 3-годишна възраст. Ще бъде огласена програма за осигуряване на широко достъпни социални и здравни грижи.

Във форума ще вземат участие представители на заинтересовани институции от област Хасково. Организатори са две фондации от Пазарджик и Ракитово с подкрепата на „Тръст за социална алтернатива“, „Отворено общество“ и международната фондация „Портикус“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button