Спорт

Никола Делчев с първо място на Купа България по спортно ориентиране

46-то поредно издание на Купа „България“ по спортно ориентиране се проведе от 16 до 19 юни, съобщават от хасковския клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев.

Състезанието беше организирано от Българската федерация по ориентиране и Клуб „Бегун“ – Варна с помощта на Община Бяла, където беше и състезателния център. Трасетата, по които се състезаваха повече от 800 участници от 45 клуба от страната и 22 от чужбина бяха развити в горите на Дюлинския проход. Теренът беше пресечен от дълбоки дерета, а гората беше с подраст, което направи бягането много трудно и това доведе до много изненади и отпадане на състезатели.

Спортно ориентиранеХасковският клуб се включи с 15 състезатели в групите от 12 до 50 години. Най-добре се представи 12-годишният Никола Делчев, петокласник от ОУ „Васил Левски“, който завоюва първо място в крайното класиране в конкуренцията на 35 свои връстници. В първия ден той постигна 5-то време, но през втория навакса със спечелването на първо място и третият ден стартира с изоставане от 23 секунди. Но накрая финишира с 10 секунди аванс пред конкурентите си.

Спортно ориентиранеМного добре се представи и неговата съученичка от ОУ „Васил Левски“, петокласничката Елица Ксиаопу. Тя стартира с трето място през първия ден, но във втория допусна грешка и изостана до 20-то място. В третия ден подобри резултата си и финишира 12-та от 36 състезателки в групата.

Седмокласничката Мария Делчева също от ОУ „Васил Левски“ се представи добре и се класира 14-та от 36 противнички в групата на 14-годишните. 18-годишните представителки Ивана Йорданова и Дияна Янева се пребориха съответно за 13-то и 16-то място по трудните маршрути и конкуренция на 26 противнички.

Имахме очаквания за добро представяне от още двама-трима състезатели, но изглежда те бяха изненадани от трудния терен и необичайната гора и не успяха да завършат състезанието, допълва Тодор Стратиев.

Спортно ориентиране

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button