Любопитно

Третокласник от Харманли с куп национални награди

Матей Георгиев, който завърши трети клас в ОУ „Иван Вазов“ в Харманли, е класиран на първо място в Националния конкурс за детски творби „Аз и моите приятели – животните“.

Организирана от Националния дворец на децата в София, проявата цели възпитаването в ранна възраст на отговорност и хуманност към представителите на животинския свят, което създава бъдещи социално-отговорни граждани. Взискателно жури е оценило приказката на Матей „Царят и бебето акула“. Тя заслужи и приза на Факултета по дентална медицина на Медицинския университет в София. „Мило момче, пише деканът проф. д-р Божидар Йорданов, с голям интерес прочетохме разказа ти и благодарим, че с него популяризираш професията на зъболекарите и осъзнаваш колко важна е тя“.

НаградиВ края на учебната година Матей получи награда – таблет и от Националния конкурс за детска авторска приказка „Ще ти разкажа приказка“. Част от календара на Столична община тази година конкурсът привлече 287 участници от цялата страна. Жури с председател известния писател Георги Константинов класира на трето място приказката на Матей „Кактусово село“.

След дълго продължилото дистанционно обучение тази учебна година Матей взе първа награда и в Севлиево. В конкурса „Хората, които карат сърцата ни да се усмихват“ неговата творба „Мечтателите и митичният феникс“ изпревари конкуренцията във възрастова група – 1 – 7 клас.

Името на Матей прозвуча и на тържествената церемония в Драматичния театър „Стефан Киров“ в Сливен. Националният литературен конкурс „Истории от магазинчето за щастие“, в който са участвали 850 деца от България и чужбина, присъди поощрение на младия харманлийски разказвач. Неговата творба, както и на още 40 отличени ученици, е публикувана в сборник.

Насърчаван от родители и учители, и през лятната ваканция Матей продължава да пише своите увлекателни и забавни истории, които след време може да бъдат събрани в книга.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button