Хасково

Хасковски гимназисти се готвят за предприемачи в учебна фирма

Ученици от хасковската Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ трупаха опит в учебно-тренировъчната фирма в сферата на транспортните услуги „Автоспециалисти ПГТАТ22“ ООД с ръководител Димитър Георгиев.

Той сподели своя опит и знания за създаване, функциониране и управление на една успешна фирма с учениците от гимназията. Учебно-тренировъчна фирма, която е модел на предприятие и цели да подпомогне младите специалисти за работа в реална среда, да се подготвят за предприемачи в желаната от тях област.

ГимназияУчениците от 10 и 11 клас се запознаха на живо със същността и дейностите на фирмата. С различни игрови и симулационни методи постигнаха създаване на фирма за продажба и ремонт на автомобили – област, позната и близка за учениците, допълват от гимназията.

ГимназияМладежите избраха длъжности, които да изпълняват във фирмата. Проведоха срещи с представител на фирма от сектора, дискутираха бизнес идеи, правния статут на предприятие, запазване име на фирма, регистрация, организационна структура, управление. Учениците посетиха и фирма, занимаваща се с автотранспорта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button