Хасково

МБАЛ – Хасково търси фирма да приготвя храната за пациентите за 1 млн. лв.

Обществена поръчка за приготвяне и доставка на храната по диети за пациентите обявиха от МБАЛ – Хасково.

Тя е по пряко договаряне. Покана е отправена до 4 фирми – „Болкан Мийл“ със седалище село Лакатник, област София, „Мастър Пик“ – Божурище, „ВНП Фасилити“ – София, ЕТ „Тано – Николай Траилов“ – Хасково.

При приготвяне на храната трябва да се спазват грамажа на порциите, вкусовите качества, технологичните изисквания за приготвяне на диетични храни, добър външен вид и изискванията за хигиена, качество и енергийна стойност на храната, както и разнообразие на видовете ястия съобразно нормите за болнично хранене, е записано в поръчката. Тя е за 24 месеца и е с прогнозна стойност 995 640 лв. без ДДС.

Става въпрос за 207 120 хранодни. Цената за един храноден при отделните диети ще е между 4.50 и 5.50 лв. Предложената храна за пациентите следва да включва пълно дневно меню, състоящо се от закуска, обяд и вечеря, като към всяка диета трябва да бъде предвидено и необходимото количество хляб, допълват от болницата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.06.2022 18:50 18:50

Тези храни в някои отделения, дори не се дават на болните

Гошо
Гошо
30.06.2022 22:16 22:16

И как ще се приготвя и доставя храната от софийските фирми?
Ясно е кой ще спечели
Пак ще покажем как се крадат пари май

Back to top button