Регион

Заснемат със самолет погранични райони от Хасковска област

Започна предвиденото за 2022 г. самолетно заснемане за нуждите на Системата за идентификация на земеделските парцели, съобщават от Министерството на земеделието.

То ще обхване над една трета от територията на България и е финалната част от изпълнението на тригодишен проект за изготвяне на нова цифрова ортофотокарта на цялата страна.

Съгласно изготвен от изпълнителя график, заснемането ще обхване изцяло или частично областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас и Сливен. Ще бъдат заснети и погранични части от областите Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол.

КартаЗаснемането ще се извършва с два самолета, оборудвани с високотехнологични цифрови камери, осигуряващи необходимото качество на получената цифрова ортофотокарта.

В резултат на дешифрацията на новата карта, на сателитни изображения, както и чрез отразяване на резултатите от теренни проверки, проведени през годината, ще бъде определен обхватът на специализираните слоеве „Площи, допустими за подпомагане“ и „Физически блокове“ за кампания 2022 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button