Любопитно

Хасковски ученици са на практика на Адриатическото крайбрежие

15 ученици от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ са на двуседмична лятна практика в италианския курортен град Римини на Адриатическото крайбрежие.

Там те придобиват професионални умения и опит като сервитьори, бармани и помощник-готвачи в едни от най-посещаваните и реномирани ресторанти в центъра на града. Гимназистите ще се запознаят със стандартите за качество на обслужване в италианските ресторанти и хотели. Учениците ще обогатят и знанията си по италиански език. Преди да заминат за практиката, те преминаха обучение по езика, похвалиха се от гимназията.

ПрактикаОсвен трупането на опит, на децата им остава време и за плаж, както и да се докоснат до богатата култура и традициите на Италия. През почивните дни те ще посетят Венеция – ще се разходят с корабче по Канале Гранде, ще разгледат площад Сан Марко и Двореца на дожите. Ще се потопят и в атмосферата на Сан Марино, където ще се насладят на забележителната архитектура и прекрасните гледки.

В края на юли втора група ученици от гимназията по туризъм ще заминат за лятна практика на остров Тенерифе – най-големия от Канарските острови.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
РАДОСТ
РАДОСТ
01.07.2022 21:57 21:57

МН ДОБРА ПРАКТИКА ! ДОРИ ПОВЕЧЕ СТРАНИ ТРЯБВА ДА ПОСЕЩАВАТ ДЕЦАТА , ЗА ДА ПРИДОБИВАТ УВЕРЕНОСТ В СЕБЕ СИ , САМОЧУВСТВИЕ И ЗНАНИЯ ! ТЕ СЪЩО ИМАТ КАКВО ДА ПОКАЖАТ ОТ БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА В ТЯХНАТА СПЕЦИАЛНОСТ ! ДОБРА Е ИНИЦИАТИВАТА НА УЧИЛИЩЕТО , БРАВО !

Back to top button