Хасково

513 пожара от началото на годината в Хасковска област

513 пожара са гасени през първите 6 месеца на годината в Хасковска област, сочи отчетът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

132 от тях са с материални загуби. При всички произшествия са загинали двама души, 9 са ранени, а един е спасен. Лъжливите повиквания са 15.

Само през юни пожарите в региона са 67. 17 от тях са с преки материални загуби – 9 са в жилищни, административни и други непромишлени сгради. Горели са 4 автомобила, както и 2 полски пожара. От 50-те пожара без материални щети 28 са в сухи треви, един е в стърнища, а 20 в отпадъци.

За периода са извършени 74 аварийно-спасителни и помощни операции. Има два инцидента с опасни вещества, огнеборците са спасявали хора при 10 катастрофи. При пожарите през месеца има двама пострадали. Лъжливите повиквания са 3.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button