Спорт

Баскетболният „Хасково“ запази шампионския си състав, представиха нови попълнения

Баскетболният клуб „Хасково“ запази шампионския си състав от последните две години, включително със звездите Ивайло Тонев и Динко Христов.

Haskovo.info припомня, че тази година отборът ще се състезава в А група, където заявка за участие досега са подали 9 отбора. Треньорът Янко Желев очаква дълъг и труден сезон, но пък се надява тимът да се пребори за финалната осмица. Ако това стана факт ще се кандидатства за домакинството и ще се атакува титлата. За целта тимът се подсилва с най-добрия играч на „Хебър“ (Пазарджик) Вангел Илиев и Тихомир Желев, който е играл с Ивайло Тонев в НБЛ.

БаскетболПрезидентът на клуба Здравко Марков обяви, че в управителния съвет влиза хасковлията Нестор Несторов, който е мениджър във „Фолксваген България“ и смята, че ще допринесе за развитието и организацията на клуба.

„Искам да помогна за развитието на клуба. В града има доста фенове, които се вълнуват от отбора и това е добре. С Ивайло Тонев сме играли заедно, добри приятели сме и смятам, че с другите момчета ще се разбираме добре“, заяви Тихомир Желев.

Баскетбол„Сега съм още по-амбициран – има нова селекция, ще тренираме заедно преди сезона, имаме цяла една година, нещата ще се получат дори по-добре от предните 2 години“, коментира Ивайло Тонев, който призова публиката да продължи да ги подкрепя. Той е имал предложения от много отбори от страната и чужбина, но е избрал да се състезава в Хасково.

Тимът се събира за подготовка преди сезона на 22 август. Планирано е участие на предсезонен турнир. На 10 септември в Хасково ще се организира турнир по стрийтбол. Според президента Здравко Марков такива събития трябва да се случват по-често, за да се поддържа жив интересът към баскетбола и децата да се запалват по играта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button