Хасково

Започна записването в гимназиите в Хасково

Записването на учениците след първо класиране в хасковските гимназии започна тази сутрин и ще продължи до 15 юли.

Изисква се оригинала на свидетелството за основно образование. За професионалните гимназии се представя и оригиналът на медицинското свидетелство. Ако ученик желае да участва на второ класиране, подава заявление в училището, в което е класиран в същите срокове. В този случай ученикът може да се класира по по-предно свое желание или запазва мястото си от първо класиране. Учениците, които на първи етап не са приети никъде, автоматично участват във второто класиране.

ПМГВ хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ 90% от класираните са посочили гимназията по първо желание. Тук е и ученикът с най-висок бал 494.5 точки – Йонг Ха Парк, който е завършил 7 клас в ПМГ и продължава в паралелката Информатика с математика. ПМГ е на 17 място в страната на НВО по математика от общо 1 736 училища.

Haskovo.info припомня, че след първо класиране беше закрита една паралелка в Хасковска област – в училище „Христо Ботев“ в Ивайловград. Паралелките в региона са общо 87.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button