Регион

Земеделци блокираха пътя към Гърция заради административни неуредици

Административни неуредици изкараха на протест земеделци от Свиленград на пътя за Гърция. Те недоволстват срещу въведени от тази година изисквания при деклариране на едногодишните договори за наем на земеделска земя.

„Налага се да вършим двойна работа, да губим време и средства, а срокът за деклариране изтича в края на месеца и няма да успеем“, казаха земеделците. Според тях единствено в Хасковска област се изисква актуално удостоверение за наследници, не по-старо от 1 г. от собствениците на земя, които я отдават под наем.

„Това на практика означава, че всички хора, с които сме сключили договори, трябва тепърва да се снабдят с такива удостоверения, което е непосилно“, казват стопаните. Освен това земеделските служби им изисквали втори опис на договорите за наем, освен този, който фигурира в официалното заявление.

ПротестНедоволните блокираха на два пъти движение към граничния пункт „Капитан Петко войвода“ и настояват за оставката на директора на Областна дирекция „Земеделие“ Златка Господинова. Според тях тя по своя инициатива е въвела изискванията и такива нямало в никоя друга област в страната.

ПротестПред Haskovo.info Господинова заяви, че всичко е законно и се прави съгласно заповед на министъра на земеделието. Тя отхвърли обвиненията, че въведените изисквания са само в област Хасково, такива имало и в други региони на страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button