Хасково

БСП предлага замразяване на цените на „паяка“ и разширяването на синята зона в Хасково

Няколко мерки, отнасящи се до Синята зона в Хасково, предложиха на пресконференция от БСП – Хасково.

Според социалистите всеки живеещ в центъра на Хасково трябва да има място за паркиране в зоната на половин цена от сегашната. Те настояват за замразяване на поскъпването на „паяка“ и скобите, спиране разширяването на зоната и поне 20% от местата й да са предвидени за хора с увреждания, пенсионери, бременни жени и майки с деца до 2 г.

Председателят на общинската структура на БСП Камен Тодоров коментира и тръжна процедура за отдаването на двата големи паркинга в центъра на Хасково под наем за 10 г. – до комплекс „21 век“ и до хотел „Аида“. По неговите думи с условията в издадената от кмета заповед се ограничава достъпът на малките фирми до участие в търга, защото трябва да платят депозит от около 70 000 лв. Победителят пък трябва да плати близо 1 млн. лв. наем за целия период в началото. Той подозира, че има нещо подмолно в процедурата.

Според Богдан Кирилов в този търг няма състезателно начало и равнопоставеност. От БСП очакват, че ако процедурата не бъде стопирана, тя ще влезе в съда.

„Всяка процедура може да се оспорва. Тази е законна и открита, като не ощетява никого. Ако се явят 1 – 2 кандидати ще я прекратя, защото ще покаже, че има дискриминационен елемент. При положение обаче, че фирмите са 4 – 5 ще означава, че няма дискриминация“, заяви потърсен за коментар кметът Станислав Дечев, като призова фирмите да участват.

Той допълни, че с получените средства от паркингите иска да дофинансира започнати проекти в Хасково. По неговите думи в момента синята зона не се разширява, защото се прибират места за паркиране, които досега са се ползвали от частна фирма. По наблюдения на кмета синята зона облекчава трафика в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Шофьор
Шофьор
20.07.2022 18:52 18:52

БСП -то почна предизборната кампания с популистко говорене. Ако на живеещите в центъра ще се осигуряват евтини паркоместа, аз като жител на краен квартал искам безплатна масажистка.

Анонимен
Анонимен
20.07.2022 19:12 19:12
Отговор до  Шофьор

То е нормално да имаш парко място, където живееш,

Анонимен
Анонимен
20.07.2022 20:43 20:43
Отговор до  Анонимен

Нормално е ако си си го осигурил – купил или построил. Никой не дава наготово правото да имаш паркомясто.

Иванов
Иванов
20.07.2022 21:42 21:42

Идват избори – пари трябват в партийната каса. При този символичен наем и след като с влизането в Еврозоната цената стане 1 евро, наемателят ще стане мултимилионер. Тъпи кауни. Следващите кметове ще пият една студена вода- за тях пари от наема няма да останат.Тъпи кауни.- -търпят всякакви перверзии.

Комуняга
Комуняга
21.07.2022 9:57 9:57

НЕ ИЗМРЯХТЕ ЛИ ВЕЧЕ БЕ СМОТАНИ КОМУНИСТИ

Учител
Учител
21.07.2022 14:54 14:54
Отговор до  Комуняга

Каменчо хич та няма. Смешник

Тони
Тони
23.07.2022 16:05 16:05

Синята зона ще обхваща ли улицата пред магазин Авеню и околните кръчми

Back to top button