Хасково

Шофьорът, прегазил жената в Жълти бряг е осъждан за катастрофа и е с 27 нарушения на пътя

Христо Чернев, който предната нощ блъсна и уби с автомобил 65-годишната Анифе Джижева в стамболовското село Жълти бряг, е осъждан за катастрофа с причинена средна телесна повреда и има 27 нарушения на пътя. Това стана ясно на днешното дело в съда, на което се гледаше мярката му за неотклонение.

Както Haskovo.info писа, произшествието стана след скандал и масов бой в селото. Неправоспособният мъж е шофирал с 1.04 промила алкохол. Той е обвинен, че е нарушил правилата на движение и по непредпазливост е причинил смъртта на жената. Мъжът избяга от местопроизшествието, но беше задържан. Хора от селото коментираха, че родовете там редовно вдигат скандали, шофират пияни и без книжки. Те призовават полицията да влиза и контролира по-често в селата.

От прокуратурата поискаха постоянен арест за Чернев заради системното му шофиране без книжка и с алкохол. За извършените нарушения са му съставени 12 наказателни постановления и 3 фиша. При 10 от случаите е шофирал без книжка, хващан е и пиян зад волана. В полицията пък срещу него имало 8 заявителски материала за извършени престъпления.

Адвокатът на обвиняемия поиска по-лека мярка – домашен арест или парична гаранция. Той страдал от тежка епилепсия, а и съдействал на разследващите. Във фаталната вечер, когато всички били пияни, според защитника му той се е опитвал да спаси детето си, което е било в колата и затова е напуснал местопроизшествието, след като е блъснал жената. Мъжът е направил самопризнания и съжалявал за стореното. Реабилитиран е за предходното осъждане.

Христо Чернев, който работи като дървосекач, каза пред съда, че иска да се прибере вкъщи.

Съдът обаче го остави в ареста заради обоснованото предположение, че той е извършил престъплението, в което е обвинен и за което се предвижда наказание от 3 до 15 г. затвор. Отделно има реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, на фона на това, че през последните 10 г. системно шофирал без книжка и след употреба на алкохол, нарушавайки правилата за движение. Според съдията няма и доказателства здравословното му състояние да е пречка да бъде в следствения арест.

Определението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Пиян без книжка прегази жена при скандал в Жълти бряг

Повдигнаха обвинение на шофьора без книжка, прегазил жена в Жълти бряг

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Антимангал
Антимангал
22.07.2022 19:34 19:34

Дайте на чернилката да реши тест по БГ език и после идете питайте инструктора как са му дали книжка.

Анонимен
Анонимен
22.07.2022 23:42 23:42

Циганин да си в България….
Шофиране без книжка е по НК, т.е. при първо проявление- условна присъда, обаче при второ вече трябва да е в затвора. Това, което се случи с шеф Токев при вгоро шофиране с алкохол.
Този мангал е имал 27 нарушения и никой дори не го е прибрал…, е вече е убил човек…..

Анонимен
Анонимен
03.08.2022 1:59 1:59
Отговор до  Анонимен

Не може просто да го приберат защото е болен от епилепсия и ако стане нещо с него тогава много ще сажаляват

Анонимен
Анонимен
03.08.2022 1:50 1:50

Простете му този много сажялява ако сте божии хора не садете едно болно и незащитно дете

Анонимен
Анонимен
03.08.2022 1:55 1:55

Умолявам ви това дете наистина сажялява оставете го ако сте божии чада не садетте това дете че има дечица помогнете му омолявам ви надете благословени

Back to top button