Регион

Търсят пари за нов водопровод за 4 села, жителите готвят протест

Протест с блокиране на пътища готвят жителите на село Константиново, подкрепени и от съседите си от селата Александрово, Поляново и Брягово. Причината е дългогодишният проблем с водоснабдяването в четирите села, които се захранват от помпена станция „Брягово“.

От една седмица сме на сухо в жегата. Така е всяко лято и е нетърпимо, коментира пред Haskovo.info кметът на Константиново Димитър Дончев. Нервите на хората вече не издържат и ако няма развитие през следващата седмица излизаме на пътя Хасково – Симеоновград, допълни той.

В останалите 3 села водата спира по-рядко, но и там хората са недоволни, тъй като освен, че често я няма, тя е и забранена за пиене и готвене заради влошеното й качество.

ВодопроводМеждувременно от областната администрация в Хасково съобщиха, че са изпратили до МРРБ количествена сметка за нужните материали за реконструкцията на напорен водопровод от помпена станция „Брягово“ до ревизионна шахта „Константиново“. Настоява се да бъде отпуснато финансиране за ремонта.

Безводие мъчи четирите села от близо 20 г. Досега не са предприемани реални стъпки, вероятно защото водопроводът е на територията на три общини и не са били намерени варианти за общи действия. Вече са направени стъпки в тази посока, допълват от областната администрация.

Напорният водопровод, който трябва да се ремонтира е етернитов с дължина 5 750 м. Въведен е в експлоатация през 1970 г., като обслужва 660 абоната. Той е в списъка с често авариращи външни водопроводи. 23 са авариите в участъка от януари 2021 г. до юни 2022 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
оня
оня
29.07.2022 21:20 21:20

20 години се уговарят 4 села :D

Back to top button