Хасково

МБАЛ – Хасково получи линейка от областната администрация, предстоят прегледи по селата

МБАЛ – Хасково получи за безвъзмездно ползване за срок от 5 г. линейка от областната администрация. Договорът може да бъде удължен.

Областният управител Катя Панева предаде символично ключовете за линейката на изпълнителния директор на болницата д-р Георги Гелов. Панева каза, линейката има доста тежка съдба. Тя е купена по проект преди 10 г. и досега не е използвана. Още при встъпването си в длъжност тя е разбрала за казуса и е решила да направи всичко, за да може линейката да стане полезна за хората в нужда.

ЛинейкаД-р Гелов каза, че е твърде вероятно с нея да се направи така наречената мобилна група, която ще посещава много труднодостъпни региони като Ивайловград и Тополовград. „Има монитор, значи на него може да се инсталира програма за извършване на очни прегледи, има кушетка, масичка. В болницата имаме ехографи, които са тип лаптоп – може ехография да се прави, малка лаборатория да се вкара вътре“, обясни д-р Гелов и благодари за предоставянето на линейката. Болницата разполага с още 5 линейки, като една е предоставена по подобен начин от община Стамболово. Тя е с рампа и се използва за транспортирането на хора на хемодиализа.

Шефът на болницата коментира, че при сегашната COVID-вълна заетите легла са трайно между 18 и 20. В болница се приемат повече хора с по-ниски имунни възможности – малки деца и възрастни с придружаващи заболявания. Д-р Гелов за пореден път призова хората да се ваксинират, защото те карат заболяването по-леко.

Линейка

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button