Регион

Катастрофа в Димитровград, глобяват паркиращите на разклона за Крепост

Разклона за с. Крепост23-годишен мотоциклетист е с фрактура на лява подбедрица след катастрофа, съобщават от Областната дирекция на МВР – Хасково. Инцидентът е станал вчера около 12:40 часа на кръстовището на улиците „Хр. Смирненски“ и „Н. Петков“ в Харманли

Мотоциклетистът е бил блъснат от лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 43-годишен шофьор, който не спрял на знак „Стоп“ и отнел предимството на 23-годишния младеж. 

Със зачестилите пътно-транспортни произшествия на територията на областта от КАТ предупреждават гражданите, че нямат право да спират автомобилите си на разклона за село Крепост в участъка обозначен с вертикална маркировка. Поводът е все по-честото нарушаване на закона от шофьорите заради извършващата се търговска дейност от селскостопански производители. 

При нарушение водачите ще бъдат санкционирани с актове от патрулиращите в района пътни полицаи. Наказанията за търговците поставили предмети или извършващи търговска дейност без разрешението на собственика на пътя се санкционират с 20 лева, а на водачите, неправилно паркирали или престояващи в зоната на кръстовището с глоба до 50 лева. По статистика на пътните полицаи в този рисков участък са станали 10 катастрофи.

От КАТ ще предприемат допълнителни мерки за обезопасяване на движението в района като въведат поетапно ограничение на скоростта до 40 км в час. Обсъжда се и възможността за стесняване на участъка за движение, за да се разшири аварийната лента за спиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
антикука
антикука
01.06.2011 11:36 11:36

тъпи кукерииииииииии
сега и чуреши ли да не ядем уееееее, то биуа биуа алчност ма вии са насрахте майка ви тапа шапкарска

Back to top button