Регион

БАБХ включи товаро-разтоварната дейност в контрола си на Капитан Андреево

Българската агенция по безопасност на храните разшири обхвата на дейността си като включи товаро-разтоварните дейности в официалния си контрол на ГКПП „Капитан Андреево“.

Това става след определение на Върховния административен съд от 19 юли, с което „Евролаб 2011“ получи възможност да възстанови дейността си по товарене и разтоварване на пункта. Причината е липса на нормативна и административна регулация за извършване на товаро-разтоварните дейности от БАБХ.

Сега обаче физическите проверки и проверките за идентичност на граничния пункт на животни и стоки, които подлежат на фитосанитарен и ветеринарномедицински контрол, както и контролът на продукти от неживотински произход, включително лабораторни изпитвания и анализи, ще се извършват от БАБХ. Това ще се извършва с осигурени от контролния орган съоръжения за разтоварване, отваряне и преглед, допълват от Агенцията.

Служителите от отдел ГИП „Капитан Андреево“ ще осъществяват товаро-разтоварването на транспортните средства, когато е необходимо да се осигури достъп до пратките за извършване на проверка по официалния фитосанитарен и ветеринарномедицински контрол.

При разширяването на дейностите по официалния контрол, Агенцията по храните взема предвид необходимостта от предприемане на спешни мерки за опазване на обществения ред на ГКПП „Капитан Андреево“, както и защита на високия обществен интерес, относно осигуряването на безопасни храни, внесени от трети страни в рамките на Европейския съюз, посочват от БАБХ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Количка
Количка
06.08.2022 13:15 13:15

Лъжи Лъжи и само Лъжи
Пратете медий да предават няколко дни какво се случва и ще видите какви ги е Забъркала “БАБХ”

Комунист
Комунист
06.08.2022 13:19 13:19

За сега се справят
Но след 2 месеца ще РЕВАТ СЪС ГЛАС

Back to top button