Хасково

Партиите не се разбраха за състава на РИК – Хасково, от БСП се включиха по телефона

Парламентарно представените партии и коалиции не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия – Хасково на консултациите в областна администрация, водени от областния управител Минко Ангелов.

РИК – Хасково ще е от 13 члена за парламентарните избори на 2 октомври, сред които председател, двама заместник-председатели и секретар. От „Продължаваме промяната“ имат право на 4 члена, ГЕРБ – 3, ДПС – 2, а по 1 се пада на БСП, „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Възраждане“.

КонсултацииДнес упълномощен представител на „БСП за България“ не можа да присъства на консултациите, а Смиляна Нитова се включи по телефона, като предложи Люба Спасова за заместник-председател. Заместник-председателско място обаче поискаха ГЕРБ (Венелин Челебиев), „Възраждане“ (Петър Димитров) и ИТН (Десислава Филипова – Рангелова).

Отделно ДПС и ДБ не се разбраха за секретарското място. Йозджан Мехмед предложи за поста Лейла Елмаз, а Антони Пашов посочи Петя Бостанджиева – Китин.

Лозко Лозев от „Продължаваме промяната“ предложи за председателското място юристът Димитър Хадживълчев. Нямаше друго предложение за председател.

Така през следващата седмица РИК – Хасково ще бъде назначена служебно от Централната избирателна комисия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ivan
ivan
06.08.2022 17:58 17:58

От кога Лозко,взе да носи със себе си компютър ….Аз нещо не мога да схвана ,какво показа със този лаптоп.Вероятно ,че и той вече е горд ползвател на това устройство ….Скоро, ще си носи лопатата дето беше свикнал със нея .

John
John
07.08.2022 15:34 15:34
Отговор до  ivan

по сателита му пращат инструкции!

Back to top button