Регион

Намериха 2 кг. златни накити в куфар с дрехи на Капитан Андреево

Нов опит за нелегално пренасяне на златни накити предотвратиха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Вчера на пункта пристигнал лек автомобил с чужда регистрация, управляван от германски гражданин, пътуващ от Турция за Германия. Колата, в която пътували петима души, сред които три деца, е селектирана за щателна митническа проверка.

В пътнически куфар сред дрехите са открити шест полиетиленови плика, съдържащи гривни, колиета и синджири. Според направената от вещото лице експертиза накитите са от 22-каратово злато с общо тегло 1 980.50 грама на стойност 249 543 лева.

Контрабандните бижута са задържани. Спрямо 43-годишния водач е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5 000 лв., както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор

През последните седем дни митничарите на „Капитан Андреево“ са задържали над 10 кг. златни и над 1.5 кг. сребърни накити на обща стойност над 960 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button