Хасково

Хасковското читалище „Вапцаров“ с благородни жестове към възрастните хора

Хасковското читалище „Вапцаров“ зарадва живеещите в Дома за стари хора в Кенана.

Хората от третата възраст получиха нови книги, изнесена бе и кратка програма. Инициативата е подкрепена от фонд „Нашите родители“ на фондация „Бикоуз в помощ на благотворителността“.
Освен посещението в дома за стари хора читалището организира редица други прояви, целящи преодоляване на социалната изолация и разнообразяване ежедневието на хората над 65-годишна възраст. Подобряване на диалога, предаване на ценен житейски опит между представителите на различните поколения са другите цели на читалищното настоятелство.

ЧиталищеДецата от клуб „Синьо лято“ към читалището с голям интерес се включват в записването на различни кулинарни рецепти и приготвянето на ястия и десерти. Те научиха как се отглеждат растения и домашни любимци, как се приготвя храна на открито. Забавляват се с игри от времето на бабите и дядовците, участват в различни доброволчески инициативи заедно с възрастните като почистване на природни местности около Хасково.

ЧиталищеТе пазаруват и разнасят книги по домовете на трудноподвижни читатели, обучават пенсионери за работа с новите информационни технологии. Децата изработват също картички и рисунки, с които да изненадат обитателите на Дома за стари хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button