Регион

Нови пожари избухнаха в Хасковска област, продължава гасенето и край Брягово

Нови пожари избухнаха днес на територията на Хасковска област, съобщават от областната администрация.

Следобед е пламнала широколистната гора край тополовградското село Светлина. Пожар се е разразил и между маджаровските села Румелия и Тополово. Екипи на пожарната са борят с огнената стихия.

Продължава гасенето и на големия пожар край село Брягово, заради който вчера беше обявено бедствено положение и в община Хасково. В борбата с пламъците се включиха военни и верижна техника.

Пожарът край стамболовското село Пътниково е овладян. Там остава един дежурен екип на пожарната.

Тази вечер изтича бедственото положение в общините Харманли, Свиленград и Любимец, което беше обявено на 9 август заради няколко големи пожара, които вече са погасени.

Малко по-късно от областната администрация информираха, че булдозер прави просеки край село Светлина. Пожарът в Маджаровско е погасен. Следобед е горяло и край свиленградското село Левка, където огънят също е загасен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button