Хасково

ЦИК назначи РИК – Хасково с председател Димитър Хадживълчев

Централната избирателна комисия назначи Районната избирателна комисия в Хасково за изборите за народни представители на 2 октомври. До тук се стигна след като партиите не се разбраха за състава й по време на консултациите при областния управител.

Председател
Димитър Хадживълчев

За председател е назначен Димитър Хадживълчев, който беше предложен от „Продължаваме промяната“. Хадживълчев е юрист от Хасково. Заместник-председатели са Венелин Челебиев, който беше предложен от ГЕРБ и Десислава Филипова-Рангелова („Има такъв народ“). Секретар е Петя Бостанджиева-Китин („Демократична България“).

Членове на РИК – Хасково са Боряна Делчева, Ангел Ангелов, Соня Чанкова, Гергана Бояджиева, Добромир Якимов, Лейла Елмаз, Биргюл Мустафа, Люба Спасова и Петър Димитров. Комисията е от 13 члена заедно с ръководството й. От „Продължаваме промяната“ имат право на 4 члена, ГЕРБ – 3, ДПС – 2, а по 1 се пада на БСП, „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Възраждане“.

РИК – Хасково встъпва в правомощията си на 13 август. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез ЦИК в 3-дневен срок.

Партиите не се разбраха за състава на РИК – Хасково, от БСП се включиха по телефона

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button