Любопитно

Ученици от 9 общини от Хасковска област с почивки на море и планина

9 общини в Хасковска област се възползват от възможностите на Националната програма „Отново заедно“, която осигурява ученически отдих.

За втора година тя предлага 6-дневни почивки на ученици на море или планина. Правителството одобри допълнителни трансфери за 50% съфинансиране на програмата. Община Хасково получава над 95 000 лв., Харманли – 23 000 лв.

Хасковските училища „Любен Каравелов“, „Св. Св. Кирил и Методий“ и ивайловградското „Христо Ботев“ са избрали за своите групи курорта Слънчев бряг. Обзор е предпочитаната дестинация за Книжовник и Узунджово. В СОУ „Св. Климент Охридски“ в Симеоновград и ОУ „Христо Смирненски“ в Хасково са предпочели Банско. В списъка на курортите, където децата прекарват интересни ваканционни дни, са още Пампорово, Разлог, Ахелой, Албена, Шкорпиловци.

Програмата „Отново заедно“ на просветното министерство бе създадена във връзка с дистанционното обучение заради пандемията от COVID-19. Целта е да се помогне на децата да преодолеят изолацията, наложена с ограничителните мерки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Демирджшята-Сивия Гълъб Аспарухов
Демирджшята-Сивия Гълъб Аспарухов
15.08.2022 18:56 18:56

Ха,ха,ха…….Узунджовци предпочитали Обзор……Аспаруховите циг@ни слънце не им трябва…черен тен си имат в изобилие….е,…тук-таме има и по-светли ама са си същите м@нг@ли…
Били християни,били истински българи,не говорели други езици,освен български…….
Сръбските циг@ни говорят само сръбски, румънските говорят само румънски, испанските циг@ни говорят само испански и т.н…
До 1956 г.в паспортите на Демирджиите,Сивите Гълъби и Аспаруховите ,,Българи“ пишеше ЦИГ@НИН …

Анонимен
Анонимен
18.08.2022 19:01 19:01

Тебе мангал не те шибал😉

Back to top button