Хасково

Над 8.3 млн. лв. платиха чрез ПОС терминал на НАП – Хасково

С 2.5 млн. лв. са се увеличили плащанията към бюджета чрез ПОС терминал през 2022 г., спрямо същия период на миналата година, отчитат от офиса на НАП в Хасково.

Над 8.3 млн. лв. са внесените до днес в хасковския офис на агенцията чрез ПОС терминал данъци, осигуровки и други публични задължения. Миналата година по това време платените суми чрез такива устройства бяха 5.8 млн. лв.

Предпочитанията към този начин на плащане растат заради това, че са без такса и се отразяват на момента в данъчно-осигурителните сметки на клиентите. ПОС устройствата се ползват най-често за плащане на данък върху доходите и здравни осигуровки. Към момента в Хасково те са 8 на брой и са позиционирани в сградата на приходната администрация на площад „Свобода“ и в тази на булевард „България“ при публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

Всеки, който притежава банкова карта може да превежда чрез ПОС, както дължими данъци и осигуровки, така и задължения към други институции, събирани от НАП, като глоби от КАТ, съд, община. Ако един човек плати данъци или осигуровки чрез терминално устройство, средствата постъпват по сметката му веднага и задълженията биват погасени автоматично, а не след 24 часа, както е при традиционните банкови преводи. Клиентът може дори да получи при необходимост удостоверение от НАП за липса на задължения.

Единствено задължения към други институции, като например фиш от КАТ или такива, които са в процес на принудително изпълнение, изискват допълнителна обработка и разпределение, поради което погасяването им отнема повече време, допълват от НАП.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button