Хасково

Дървата за огрев поскъпнаха двойно за година в Хасково, гонят 350 лв. за тон

Дървата за огрев поскъпнаха двойно през последната година в Хасково.

В началото на сезона през 2021 г. тон дърва се продаваше на 160 лв. с включен транспорт в рамките на града. Сега цената му е 320 лв., а запитванията са все повече.

Търговци коментираха, че поскъпването се дължи на скока в цената на горивата. Друга причина е, че заводите, които работят с дървен материал качват цените. При това положение доставчиците имали сметка да продават на предприятията.

В същото време търговците по складовете намирали все по-трудно дърва. Очакванията са, че още утре цената може да удари 350 лв. за тон. От бранша настояват държавата да се намеси, за да се успокоят цените.

Днес служебният министър на земеделието Явор Гечев призна, че има дефицит на дървен материал. Той обяви, че ще разпореди да бъде спрян износът на дърва за трети страни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Паско
Паско
17.08.2022 21:09 21:09

Да благодарим на КроноШпан! Пък ония какво още чака и не забранява износа? За втори, трети, ако ще и четвърти страни!

Село
Село
18.08.2022 9:07 9:07

Дървената Мафия работи
Киро Тъпото и Кокорчо Педерунгела са виновни и по-скъпо ще става

Back to top button