Хасково

Измериха 36,3 градуса в Хасково в петък, и в събота опасно жълто на картата

Рекордът за 19 август е 37 градуса

36,3 градуса на сянка е максималната измерена в Хасково температура в петък, съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обсерватория в града.

7 десети не стигнаха за подобряване на рекорда за 19 август. Той е от 37 градуса и е измерен през 1946 година.

Много хора се възползват от водоемите край населените места, за да се разхладят в жегата. Читатели на Haskovo.info разказаха, че сред предпочитаните места е импровизирания плаж край река Марица в Димитровград.

Поредният горещ ден очаква Хасково и региона в събота, 20 август. От Националния институт по метеорология и хидрология отново обявиха жълт код за областта за трети пореден ден.

Жълт код за 20 августСпоред прогнозата се очаква температурите да достигнат 37 градуса, но в следобедните часове има малък шанс от разхлаждане, той като се очаква облачност. Вероятността за валежи в Хасковска област обаче е пренебрежително малка.

В неделя се очаква леко разхлаждане като температурите ще паднат с 2-3 градуса. Това ще продължи и в началото на новата седмица, когато максималните ще бъдат 31-32 градуса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button