Регион

Търсят доброволци да преброят бездомните кучета в Стамболово

Търсят се доброволци, които да извършат преброяване на безстопанствените кучета на територията на всички населени места в община Стамболово, съобщават от кметството.

Преброяването трябва да се извърши през септември и октомври, а след това на всеки две години в периода март – юни или септември – ноември. Преброителите трябва да имат опит в областта на статистиката или на ветеринарната медицина.

За преброяването са необходими двама души, които ще бъдат сформирани в екип за територията на село Стамболово и в останалите населени места в общината.

Общината ще осигури техническото и материално обезпечаване по преброяването. Към екипа могат да участват доброволно и представители на организации за защита на животните.

Срокът за подаване на документи от кандидатите е до 31 август в деловодството на Община Стамболово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дора
Дора
21.08.2022 15:05 15:05

Браво на Община Стамболово.
Контрол, поставяне на микрочип и регистрация на всички домашни кучета .
Глоби за стопаните, чиито кучето се пускат без контрол да обикалят на територията на Община Стамболово, защото това е предпоставка за нежелано потомство, което после се изхвърля на улицата. Поголовна кастрация и на бездомните животни на територията на Община Стамболово.
Контрола трябва да се осъществява на всеки два месеца. Същите мерки трябва да се предприемат и за котките.

Село
Село
21.08.2022 15:26 15:26

Кажете им на тези от Приюта ДА СИ ДЪРЖАТ КУЧЕТАТА В ПРИЮТА
НЕ ДА ГИ ОСТАВЯТ ПО ГРАДОВЕТЕ И СЕЛАТА ВЕЧЕР С КОЛА С ДРУГИ НОМЕРА

Боби
Боби
21.08.2022 15:33 15:33

Тия в кметството и общината защо не ги преброят?Нали вземат заплати.Доброволци да им вършат работата без пари, а на тях за какво да им се плаща ?

Back to top button