Регион

15-годишният Омар призна вина, харманлийският търговец без обвинение

15-годишният Омар, който в петък шофира автобуса от катастрофата в Бургас, при която загинаха двама полицаи, заяви днес пред съда, че се признава за виновен, съобщава Нова.

Младежът, който по-рано избяга от бежанския лагер в Харманли, каза пред съда, че е непълнолетен и моли за по-лека мярка. Той обаче беше оставен в ареста.

„Това престъпление не го направих умишлено. Когато слязох след моста, натиснах спирачка, но не стана нищо. Нямах спирачки“, каза Омар в съда. В резултат беше пометен автомобилът с двамата полицаи.

Според прокурора Димитър Узунов обаче всички свидетели опровергават това. Установено е точно обратното, той е увеличил скоростта преди удара, твърди Узунов.

Haskovo.info припомня, че сириецът е обвинен за това, че управлявайки автобус, е предизвикал умишлено пътнотранспортно произшествие, което е довело до смъртта на двама полицейски служители. В автобуса имаше 47 нелегални мигранти. Първоначално бяха задържани трима сирийци и двама българи.

Собственикът на транспортната фирма в Харманли, от която за 6 000 евро е купен автобусът, е освободен поради липса на достатъчно доказателства срещу него.

15-годишният от лагера в Харманли е шофирал автобуса, убил двамата полицаи

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button