Регион

Телефонна заплаха срещу президента Първанов в Димитровград

Посещението на Първанов в ДимитровградТелефонна заплаха срещу президента Георги Първанов е получена на тел. 166 в димитровградското полицейско управление минути преди той да пристигне за научна конференция в града.

В 10:35 часа се е обадил мъж с ромски акцент. Той заявил „Очаквайте най-лошото за президента„, съобщиха за Haskovo.info от областната дирекция на МВР. Обаждането е било от уличен телефон срещу сградата на общината, където Първанов участва в конференцията „Светът на българина през 20 век„.

След участието си в конференцията президентът трябваше да отиде пеш до историческия музей в града, но програмата бе променена в последния момент и Първанов бе откаран с автомобил.

Посещението на Първанов в ДимитровградЕтническият модел в България не е продукт на последните 20 години, заяви пред участниците в научната конференция президентът и допълни, че трябва да се обмисли въпросът дали омразата между етносите не е произведена в съвременните политически лаборатории.

Георги Първанов връчи на историческия музей в Димитровград почетния знак на държавния глава по случай 60 години музейно дело в града.

По-късно пред журналисти по повод пакта за финансова стабилност президентът коментира, че финансовият министър би трябвало да изтегли проекта за промяна в конституцията. Не е нормално правителството да се избира с обикновено мнозинство, а за данъчни закони да е нужно квалифицирано, обобщи Първанов. Той заяви, че трусовете в съдебната система са обезпокоителни и управляващите трябва да обърнат внимание.

Вижте какво коментира президентът във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button