Хасково

Експерти бягат заради ниски заплати

Областна администрация 552 000 лева е бюджетът на Областна администрация- Хасково за 2006 година. 259 000 лева са предвидени за заплати на 40 щатни служители. Възнагражденията са изключително ниски, 270 лева месечно получава средно младши експерт, коментира областният управител Райна Йовчева. Ниските заплати са причина младите и добри специалисти да напускат администрацията.

Разходите за издръжка на Областна администрация през годината са общо 186 000 лева. В тях са включени обучението на служителите, сметките за консумативи, ток, телефони, командировъчните, данъците и таксите. Държавните органи следва да бъдат освободени поне от данъци, които постъпват в републиканския бюджет, счита губернаторът.

Въпреки многото проблеми Областна администрация- Хасково е сред петте финансови отличници в страната и е получила благодарствено писмо от министър Николай Василев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button