Хасково

Решено: Общината ще стопанисва двата големи паркинга в центъра на Хасково

Общинският съвет прие единодушно с 36 гласа „за“ предложението на кмета Станислав Дечев общината да стопанисва паркингите до комплекс „21 век“ и хотел „Аида“ в Хасково.

Това ще стане с учредяването на дружество между община Хасково и Тролейбусен транспорт. На въпроси на съветници кметът обясни, че участието на общината ще е 80%, а на Тролейбусен транспорт – 20%. Предстои да се определят цените за паркиране, като се очаква те да са или сегашните, или тези в синята зона.

ПаркингВчера Дечев прогнозира, че дружеството ще бъде готово за около седмица. Дотогава паркингите ще могат да се ползват безплатно от гражданите през следващата седмица, когато са празниците на Хасково. Договорът на сегашния наемател изтича тази нощ.

Haskovo.info припомня, че дотук се стигна, след като фирмата, която спечели търга за наем на паркингите за следващите 10 г., отказа да подпише договора и да плати 4.4 млн. лв. От дружеството са поискали нова процедура и да й бъде върнат депозитът от 65 256 лв. Процедурата обаче не предвижда неговото връщане, като се очаква съдебно дело.

Победителят в търга за паркингите отказа да плати 4.4 млн. лв., кметът предлага да ги стопанисва общината

Три дни безплатна синя зона за празника на Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ти да видиш
Ти да видиш
02.09.2022 20:26 20:26

Алчната пума що избегА кат’ бит джендър?
Браво, че общината ще стопанисва паркингите.

Айдън
Айдън
03.09.2022 19:18 19:18

РАЗБРАХМЕ ДЕ ! ВИЕ МАЙ НЕ ПИЕТЕ ГИНКО БИЛОБА ? ИМА ЛИ НЕЩО ДРУГО КОЕТО ОБЩИНАТА ДАНЕ СТОПАНИСВА ? ГРАДА СЕ Е ПРЕВЪРНАЛ В ОБРАСЛО С БУРЕНИ ИЗОСТАВЕН ГРАД ! СИВ И МРЪСЕ ! ХИГИЕНИСТ МЕТАТ С МЕТЛИ ОТ НЯКОЛКО КЛОНА ! ХА ХА ХА ! 21 ВЕК !

Жана Белева
Жана Белева
04.09.2022 8:55 8:55

Редно е да има и безплатни паркинги , не само платени . Целият град е обграден от паркинги това никъде го няма , а нещо не се е подобрило с парите които носят .

Back to top button