Хасково

Община Хасково няма да съгласува бизнесплана на ВиК

Общинският съвет гласува единодушно с 36 гласа „за“ кметът Станислав Дечев да не съгласува коригирания бизнес план на ВиК – Хасково за периода 2022 – 2026 г.

Общото събрание на Асоциацията по ВиК ще се проведе на 20 септември в областната администрация. Бизнеспланът предвижда цената на водата от 3.52 лв. за кубик през 2022 г. да бъде 4.76 лв., 2023 г. – 4.97 лв., 2024 г. – 5.07 лв., 2025 г. – 5.29 лв., а през 2026 г. – 5.56 лв.

Кметът и съветниците се обединиха около виждането, че на държавата трябва да бъде даден сигнал, че те не са съгласни с малкото заложени инвестиции за подмяна и ремонт на водопроводи, което в същото време е съпроводено с вдигането на цената.

Дечев припомни, че на предишното събрание при гласуване „Въздържал се“ КЕВР пак е вдигнал цената. Кметът каза, че общината държи да има качествена вода в нужното количество.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.09.2022 18:12 18:12

Има нещо сбъркано в реда на поддържане на ВиК системите! ВиК получава парите от гражданите за водата, а не се ангажира да поддържа водопроводи и канали; няма система за отчитане на проблемни участъци в населените места; печели най-добре от поправка при аварии и то явни аварии. В същото време кметствата, които не получават пари от стойността на водата, трябва да изготвят проекти за подмяна на водопроводи, които им са подадени от ВиК. Обърнат е реда с краката нагоре и послушното гражданство плаща! Мърмори, купува си вода и плаща! Вместо да се подменят водопроводи, създава се администрация с чиновници, които не знаят за какво отговарят – пример е Холдинг ВиК, за когото се отделиха 1 млр лв, за да отговаря за качеството на водата! При пускане на водата след авария, по 1 час тече кална вода, тогава да изследват качеството й! Освен това, трябва в КЕВР да се предложи промяна на категоризацията на водата – от „питейна“ в „промишлена“, защото тя не може да се използва за пиене!

Back to top button