Регион

След наводнението отново опашки и часове чакане на границата с Турция

След като за втори път в рамките на 10 дни граничният пункт Капъкуле остана под вода и спря работа, късно снощи движението и в двете посоки е било възстановено.

Проливен дъжд се изля над района около 21 часа в петък и доведе до наводнение от турската страна на Капитан Андреево. Близо 2 часа са били нужни на властите, за да възстановят поетапно пропускането на трафика – първо на товарните автомобили и леките коли в посока Турция, а по-късно и на леките коли в посока България, където движението е най-интензивно.

ОпашкиЗаради проблема от консулството препоръчаха алтернативни маршрути през ГКПП Пазаркуле – ГКПП Кастанес (Гърция) и след това през ГКПП Орменион – ГКПП Капитан Петко Войвода (Свиленград) или през ГКПП Хамзабейли – ГКПП Лесово.

И тази сутрин на Капитан Андреево се натрупаха колони от чакащи автомобили и в двете посоки. В посока България заради продължаващия трафик от гастарбайтери към Западна Европа, а в посока Турция и заради българите, отиващи на пазар.

Пътуващите очакват, че преминаването през границата и днес ще отнема по няколко часа.

Проливен дъжд отново наводни Капъкуле и спря трафика през границата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бегай
Бегай
03.09.2022 15:05 15:05

Г-н Пищовче е виновен
Той спира работата
Него Псувайте

Back to top button