Регион

Димитровградски ученик е сред математическите таланти в България

Валентин Станчев от ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград е сред победителите във финалното състезание на клуб „Математически таланти“ за 2022 г.

Церемонията по награждаването се състоя в Лапидариума на Регионалния исторически музей в Стара Загора. 10-те отличени ученици получиха медал, сертификат и каменен релеф на лъвица и лъвче.

Клуб „Математически таланти“ е основан през 2014 г. от Любомир Любенов, известен математик и откривател на таланти, автор на задачи и статии в издания в Канада, Сингапур, Германия, Полша, Румъния, Русия, Австралия, Китай. В клуба ежегодно участват около 150 деца от цялата страна. Основната цел е развитие на математическия талант на ученици от 1 до 7 клас чрез разширяване на знанията и усвояване на умения за решаване на нестандартни математически задачи.

Провежда се в продължение на учебната година върху 10 теми, които се изпращат по електронна поща. Обучението завършва с финално състезание по задачи от обучението през годината. Традиционно мястото за провеждане на финала е Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button