Любопитно

Предлагат хасковския пленер да стане международен

Художници, които участваха в последното издание на националния пленер по живопис „Хасково – вдъхновение“, предложиха той да стане международен.

Така по света ще се разнася славата на Хасково и България, каза тази вечер Илона Захариева при откриването на изложбата на участниците в галерия „Форум“. Художниците казаха, че са доволни от прекараното време заедно и от видяното в Хасково, което ги е вдъхновило.

Кметът Станислав Дечев ги поздрави за красивите картини, които остават на Хасково. Художникът Борислав Данев заяви, че всеки е оставил чудесен прозорец към Хасково и околността. Експозицията ще остане една седмица.

ИзложбаHaskovo.info припомня, че пленерът се проведе от 2 до 6 септември в хотелски комплекс в парк „Кенана“. В него участваха Константино Льондев, Илона Захариева, Гергана Лалова, Светла Якова, Борислав Данев, Даниел Русев, Таня Атанасова, Злати Гочев и Георгия Тодева, която е ученичка на Даниел Русев.

Събитието се финансира от Културния календар на Община Хасково. Организатори са Сдружение „Дружество на Хасковските художници“ и Художествена галерия Хасково.

Художници се вдъхновяват от Хасково в навечерието на празника

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button