Регион

Тестово: От днес потича газ от Гърция към България

72-часови проби на газопровода с Гърция започват от днес, стана ясно при поредната инспекция на диспечерския център край хасковското село Стамболийски.

От оператора на съоръжението припомниха, че тръбата е под налягане от началото на юни, а вече бяха направени проби в посока България – Гърция. На практика от днес в следващите 72 часа ще преминат последните тестове преди окончателното узаконяване на интерконектора. Газ ще тече в посока от Гърция към България.

Одитът в Гърция е минал положително, като се очаква след 20 септември там да бъде получен лиценз. Няма никакви пречки до края на седмицата в България да бъде издаден акт 15 на съоръжението, а следващата седмица и акт 16, обяви пък регионалният министър Иван Шишков.

След днешната инспекция той заяви, че всички основни дейности са завършени, като до края на седмицата ще бъде довършен тротоарът на диспечерския център. Във вторник до обяд строителят се очаква да внесе в министерството протоколите и в петък да бъде издаден акт 15.

След това ще се нужни няколко дни обектът да бъде въведен в експлоатация. Целта от 1 октомври по тръбата да потекат търговски количества газ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
диспечЪр
диспечЪр
12.09.2022 15:52 15:52

Поправете си правописните грешки

Back to top button