Любопитно

Пленер и „Фестивал в куфар“ откриват програмата за празника на Свиленград

За празника на Свиленград – 5 октомври, общината и Фондация „Музикална младеж“ с творчески директор маестро Кирил Търпов организират осмо издание на Националния пленер по изобразително изкуство „Нарисувани усещания“ и съпътстващите го културни прояви от „Фестивал в куфар“.

С тези събития стартира празничната програма по случай 110 години от началото на Балканската война и освобождението на Свиленград. Пленерът ще се проведе в периода от 20 до 25 септември.

В него участват десет художници – седем гостуващи и трима местни. Творческият процес ще се осъществява в Арт галерията и по забележителностите на града и района. В края на пленера готовите картини ще бъдат подредени в изложба, чието откриване ще бъде на 25 септември от 11 ч. в Арт галерията.

Празник„Фестивал в куфар“ ще се състои в същия период. Той включва няколко културни прояви:

20.09.2022 г., 18:30 ч. – Представяне на младия поет Владислав Ивов и неговата последна книга „Спомени“ в Общинска библиотека.

22.09.2022 г., 10 ч. – Театрална работилница с д-р Антоанета Петрова – преподавател в департамент „Театър“ на НБУ в голяма зала на Общинска администрация.

22.09.2022 г., Майсторски клас по поп и джаз пеене с д-р Илиян Парасков – преподавател в департамент „Музика“ на НБУ ще се проведе в залата на Хорова школа – Свиленград, бул. „България“ 26, ет. 2.

22.09.2022 г., 19 ч. – театрална постановка „PLEYBACK“ – Университетски театър на НБУ, департамент „Театър“ ще се играе на откритата сцена пред Общинска библиотека.

25.09.2022 г., 19 ч. – „Музиката е мечти, музиката е любов“ – поп и джаз концерт на младия певец Ясен Неделчев на откритата сцена пред Общинска библиотека.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button