Хасково

Ученици от Гимназията по туризъм на практика в Италия, догодина – в Малта

ImageЗа осма поредна година ученици от Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ са на практика в Европа. 15  възпитаници на училището са за 3 седмици в италианския град Сесто Календе край езерото Лаго ди Маджоре, в близост до Милано.

Бъдещите ресторантьори, хотелиери и сладкари усъвършенстват приготвянето на традиционни италиански ястия в тамошни ресторанти и пастичерии. „Децата са настанени при чудесни условия“, разказа по телефона ръководителката им Елена Петкова.

Още в първите дни от престоя си в Италия хасковските ученици са се запознали с особеностите при приготвянето на паста, пица, лазаня.

„Иновации в хотелиерството“ е новият спечелен проект на Гимназията по туризъм. Така 15 единадесетокласници от специалност „Организация на хотелиерството“ ще са на практика в Малта догодина. Миналото лято ученици от Гимназията по туризъм трупаха опит в австрийската столица Виена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.06.2011 15:09 15:09

Bravo !!!

Гост
Гост
22.06.2011 15:39 15:39

В Малта е яко! Браво за спечеления проект и успех на сегашните и бъдещи практканти в чужбина!

Back to top button